Αυτό είναι κατάστημα δείγμα. Καμία παραγγελία δεν θα εκπληρωθεί.

Το καλάθι μου

Mini Cart

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Υπαναχώρηση / Επιστροφή

Εχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε αναιτιολογήτως, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση υπαναχώρησης, την οποία υποχρεούστε να κοινοποιήσετε με fax ή email στην διεύθυνση sales@order4all.com, και να επιστρέψετε το προϊόν που αγοράσατε εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Για να γίνει δεκτή η επιστροφή, θα πρέπει το προϊόν να βρίσκεται στην αρχική του συσκευασία στην κατάσταση στην οποία παραδόθηκε, πλήρες, χωρίς φθορές (τόσο το προϊόν όσο και η συσκευασία) και να μην έχει χρησιμοποιηθεί. Επίσης, απαιτείται να συνοδεύεται απαραίτητα από την πρωτότυπη απόδειξη αγοράς ή τιμολόγιο αγοράς. Πριν από κάθε επιστροφή ο πελάτης οφείλει να επικοινωνήσει με το e-mail sales@order4all.com προκειμένου να οριστεί ο χρόνος παραλαβής του προϊόντος. Επιστροφή του τιμήματος αγοράς γίνεται με τον ίδιο τρόπο που έχει γίνει η πληρωμή για την αγορά τους.

Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων, η επιστροφή των χρημάτων που αντιστοιχεί στα προϊόντα που παρήγγειλε ο πελάτης, θα ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που η Service Platform θα παραλάβει τα επιστραφέντα προϊόντα. Η επιστροφή μπορεί να γίνει και με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του πελάτη, τον οποίο θα γνωστοποιήσει στο hillas.order4all.co έγκαιρα και εγγράφως.

Σε αυτή την περίπτωση ο πελάτης επιβαρύνεται με τα έξοδα επιστροφής.

Αντικατάσταση Προϊόντων

Εάν με υπαιτιότητα της Service Platform πουλήθηκαν λανθασμένα (λάθος ή έλλειψη στην αποστολή) ή ελαττωματικά προϊόντα, ο πελάτης δύναται είτε να μην αποδεχτεί να παραλάβει το προϊόν εξ αρχής είτε να ζητήσει την επιστροφή του. Εάν δεν δηλωθεί ελάττωμα ή έλλειψη, η παραλαβή θεωρείται ανεπιφύλακτη και η Service Platform ουδεμία ευθύνη φέρει.

Σε αυτή τη περίπτωση, η Service Platform οφείλει να προβεί στην άμεση αντικατάσταση του προϊόντος με δική της δαπάνη. Σε περίπτωση αδυναμίας αντικατάστασης, ακολουθείται η διαδικασία Επιστροφής.Εάν εντός 10 ημερών δεν δηλωθεί από τον πελάτη λάθος,ελάττωμα ή έλλειψη, η παραλαβή θεωρείται ανεπιφύλακτη και η Service Platform ουδεμία ευθύνη φέρει.

Παράδοση προϊόντων

Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει να παραλάβετε τα προϊόντα από το κατάστημα μας, η παράδοση των προϊόντων γίνεται μόνο στον αγοραστή, ο οποίος θα πρέπει να παραλάβει την παραγγελία του αυτοπροσώπως επιδεικνύοντας την πρωτότυπη ταυτότητά ή το διαβατήριο του και την πιστωτική του κάρτα.

Απαγορεύεται η παραλαβή της παραγγελίας από τρίτο πρόσωπο εκτός κι αν ο αγοραστής εξουσιοδοτήσει κάποιο τρίτο πρόσωπο εγγράφως. Και στην περίπτωση της έγγραφης εξουσιοδότησης, ο εξουσιοδοτούμενος θα πρέπει να επιδείξει τα ως άνω έγγραφα προκειμένου να ολοκληρωθεί η παράδοση των προϊόντων.

Χρόνος παράδοσης

Η παράδοση γίνεται εντός 4 ημερών από την ημέρα της παραγγελίας και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον προηγούμενα έχει ενημερωθεί ο πελάτης, ο χρόνος παράδοσης δύναται να παραταθεί.

Τρόπος παράδοσης

Η παραλαβή των προϊόντων γίνεται μέσω ΕΛΤΑ ή μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών (courier).

Έξοδα αποστολής/Αντικαταβολής

Ανεξαρτήτως του τρόπου πληρωμής (μέσω πιστωτικής κάρτας ή με αντικαταβολή), τυχόν έξοδα αποστολής και διαχείρισης αντικαταβολής βαρύνουν σε κάθε περίπτωση τον πελάτη-αγοραστή και εξοφλούνται προς τον τελευταίο στον υπάλληλο της ταχυμεταφορικής εταιρείας κατά την παράδοση-παραλαβή των προϊόντων.

Τρόποι Πληρωμής

Αντικαταβολή

Ο τρόπος αυτός πληρωμής ισχύει για ποσά μέχρι 80 €

Όλες οι πιστωτικές κάρτες μέσω PayPal

Πληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στο ασφαλές περιβάλλον της Paypal

Κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό

Η παραγγελία οριστικοποιείται μετά την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της συνεργαζόμενης τράπεζας.